Palatul Suter – fotografii profesionale

În această primă parte vreau să vă prezint o parte din fotografiile realizate pentru Palatul Suter din București, recepția, holul principal și câteva camere. În acest fel veți avea o idee despre cum arată seturile de fotografii predate clienților.

Realizarea fotografiilor s-a făcut în mai multe etape, în 2018 și 2019. Fotografierea acestui hotel a fost destul de laborioasă deoarece la fiecare imagine am folosit tehnica numită “pictură cu lumina”. Mai precis, am folosit atât lumina ambientală pentru a păstra naturalețea cât și lumina artificială cu care am dat accente de lumini și umbre în anumite zone pe care am vrut să le evidențiez.

În cele mai multe cazuri când avem fereastră doar pe un perete avem peretele opus mai întunecat, deci jumătate de camera este luminată, celalată întunecată. În acest caz folosesc lumina suplimentară pentru a scapă de această problema si a lumina jumatatea întunecată.  Apoi găsesc elemente din cadru pe care vreau să le scot mai mult în evidență în fotografie. Păstrând aparatul de fotografiat în aceeași poziție (pe trepied) trag mai multe imagini, iar în fiecare luminez independent acele zone pe care vreau să le evidențiez. Ulterior în post procesare, aduc în fotografia finală “bucățile” pe care le-am luminat independent.

Într-adevăr este o metodă ce necesită destul timp atât la fotografiere cât și la editarea ulterioară. Însă rezultatul final este unul extrem de frumos și aduce un farmec aparte camerelor de hotel.

Despre Palatul Suter ce pot să vă spun? După cum vedeți și în fotografiile realizate în acest hotel (mai corect ar fi să spun în acest palat) este un loc aparte. Este un loc unic, personal nu știu să mai existe ceva asemănător în România. Citind pe internet despre el am găsit că a fost ridicat între 1902 și 1906 de către arhitectul german Adolf Suter, un apropiat al regelui Carol I al României. Candelabrul pe care îl vedeți în primele două fotografii este realizat din peste 2000 de baghete de cristal de Murano, cel mai lung de acest fel din Europa. Detalii complete despre acest loc gășiți pe pagina lor, Palatul Suter.

Totul în acest hotel m-a fascinat. Mirosul este unul senzațional, lumina este extrem de frumoasă și caldă, toate elementele pe care le-am văzut sunt unice.

Mulțumesc conducerii din acel moment a Palatului Suter pentru că m-au ales ca fotograf pentru întregul hotel.

Voi reveni cu o altă postare în care să va prezint alte fotografii realizate în acest hotel, la restaurant, bar, terasă.

Ai nevoie de o oferta personalizata?

Ai nevoie de o oferta personalizata?

Palatul Suter – fotografii profesionale
Derulează în sus